Maestro

Door Laurens Faessen – Managing Consultant Healthcare, Open Line –

 

Ik kijk al enkele weken naar het programma Maestro. Ik heb geen bal verstand van muziek. Ik kan geen noot lezen, geen maat houden en zou niet weten welke kant van een trompet voor of achter is. Maar toch vind ik het een leuk programma om naar te kijken. Ik ken ook zelden de naam van een stuk dat er gespeeld en gedirigeerd wordt en toch vind ik het leuk. Het enige stuk dat ik zou herkennen is de vier jaargetijden, dat stuk werd een tijdlang in een bierreclame gebruikt.

Maar goed. Wat maakt dan dat ik het leuk vind? Uiteindelijk is het bovenal leuk omdat het gewoon amusement is. En een deelnemer, Dave von Raven, de zanger van ‘The Kik’, die tot aan de finale qua amusement er boven uitstak. Lekker gewoon en met het soort humor waar ik wel van hou. Maar ik dwaal af. Naast het feit dat het amusant is, is het ook bijzonder om te zien – en voor mensen met verstand van muziek ook om te horen (hoop ik) – dat een ‘maestro’ in staat is om het verschil te maken.

Een orkest leiden en een organisatie ontzorgen op het gebied van IT heeft wat mij betreft de nodige overeenkomsten. Een orkest bestaat (net als een organisatie) uit diverse ‘secties’, die afhankelijk van het stuk dat wordt gespeeld, meer of minder meedoen. De orkestleden moeten kundig en ervaren zijn om elkaar goed aan te voelen om optimaal samen te kunnen spelen in een orkestsetting. Noten kunnen lezen lijkt me ook wel handig. Ik ga ervan uit dat de leden van het orkest ook allerlei diploma’s en getuigschriften hebben. Sommige leden bespelen wellicht zelfs meerdere instrumenten maar bovenal zijn ze vaak gespecialiseerd in een instrument dat bij hen past. Af en toe heeft er iemand een solo maar ze maken vooral samen muziek. En de maestro, de dirigent, die zorgt ervoor dat ze op het juiste moment, in de juiste toonsoort en met de juiste dynamiek de uitvoering ten gehore brengen.

Dat een maestro het verschil kan maken geldt niet alleen in de muziek. Ook in onze business maakt de ‘maestro’ het verschil. Het leveren van IT-diensten is iets wat veel partijen doen en ook gewoon goed doen. Maar als klant merk je pas het verschil tussen goed en meesterlijk als IT ‘gedirigeerd wordt door een maestro’. Laat ik eerlijk zijn. Ook wij produceren wel eens een valse noot in de uitvoering of we missen het ‘Tempo Giusto’. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er altijd als een échte maestro staan, en we in staat zijn om samen met onze ‘muzikanten’; de Open Liners, onze klanten en partners, iets te bouwen waar muziek in zit. De juiste mix van oplossingen in de businesscontext van de klant.

Het verschil met het TV-programma? Voor ons is het niet op de eerste plaats amusement. Begrijp me goed, we hebben heel veel plezier in wat we doen én we hebben de toewijding en passie en zeker niet op de laatste plaats de ambitie om onze klanten zo te ‘ontzorgen’ dat zij de maestro in hun eigen orkest; de zorg, zijn of blijven.

Open Line B.V.

Wij gaan niet op uw stoel zitten maar wel naast u. Om u en uw business te begrijpen. Wat wilt u betekenen voor uw klanten en waar staat uw bedrijf of organisatie voor? Wat vindt u belangrijk? Natuurlijk geloven wij in onze veilige en kosteneffectieve cloud oplossingen en diensten, de voordelen van private cloud gecombineerd met public cloud, en dat data vooral niet te ver mag reizen, maar vertrouwen begint met een klik tussen mensen. Open Line Trusted Cloud - méér dan een Cloud oplossing

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.