Politici en luiers moet je tijdig verwisselen, en om dezelfde reden

Door Laurens Faessen – 

Bovenstaande quote kwam ik onlangs tegen in het boek Moordspel van James Patterson & Howard Roughan. Volgens de schrijvers betreft het een quote van Mark Twain. Ik heb niet aan fact checking gedaan dus of het waar is weet ik niet. De quote zorgde wel meteen voor een glimlach.

Wat ik overigens persoonlijk vind van de overeenkomsten tussen politici en een volle luier is niet relevant. Wel vind ik dat de vergelijking in genoeg andere gevallen hout snijdt. Want wie wil zijn kind of zieke/hulpbehoevende medemens in een vieze luier laten liggen, lopen, zitten of staan, laat staan als het jezelf betreft? Niemand toch…

In de mensenwereld gaat groei gepaard met natte en vieze luiers. Thats Life! Het praktische probleem van een ‘volle luier’ is op verschillende manieren op te lossen. Bij onze eigen kinderen probeerde we ze ‘gewoon’ snel zindelijk te maken. Het probleem structureel oplossen als het ware. Uit milieu- en kostenoverwegingen hadden we stoffen wasbare luiers (we hebben de initieel gekochte luiers bij alle 3 de ‘mannen’ kunnen gebruiken) en volgens mij heeft die keuze zelfs een positief effect gehad op het snel(ler) zindelijk worden. Was ’t vol of nat, dan bleef dat ook erg vervelend voor de drager. Zo’n papieren luier droogt – zeker bij een kleine boodschap – toch weer snel op en is gemaakt om nog wel een volgende boodschap te verwerken. De stoffen luier zorgt dan toch wat eerder en langer voor natte billetjes en een vervelend gevoel. Zoals Cruijff al zei: “Elk nadeel heb se voordeel.”. Hoe dan ook; het verwisselen van de luier heeft geresulteerd in het uiteindelijk ‘uitfaseren’ van de luier.

Als de oorzaak van het dragen van een luier een andere is ‘dan de eerste levensjaren’, is het erg fijn als er mogelijkheden zijn om zo snel mogelijk van het probleem af te komen. Als technologie daarbij kan helpen, er slimme uitvindingen zijn die de last kunnen verhinderen of wegnemen of zelfstandigheid en leef plezier kunnen vergroten, is dat uitermate waardevol. Als de wetenschap sommige problemen structureel kan verhelpen is dat natuurlijk nog beter. Maar er zijn nog vaak genoeg gevallen waar de enige mogelijkheid het tijdig verwisselen van de luier is.

Toch blijkt dat in de wereld van de IT of in het zakelijke leven en – getuige de quote van Twain – in de politiek vaak nog moeilijker dan gedacht. In de praktijk is er altijd wel een plek waar iemand of een organisatie in de shit zit. Alleen het tijdig ‘verwisselen van de luier’ of nog beter het structureel voorkomen van de shit is iets waar we nog wel eens moeite mee hebben. We blijven maar aanmodderen, pamperen :-), we lossen het probleem niet op, grijpen niet tijdig in en als er eigenlijk geen andere oplossing meer overblijft, verwisselen we de luier nog steeds niet of niet tijdig. We blijven maar rondlopen met een volle luier. Beetje vreemd toch?

Mocht je in de shit zitten? Bedenk dan dat je niet de enige bent en weet dat er genoeg shit voor iedereen is. En hoe gek het ook klinkt er is altijd wel iemand in je nabijheid met wie je ‘je shit’ kunt delen. “Gedeelde shit is halve shit” zal ik maar zeggen… Ook wij van Open Line hebben soms onze shit. Shit happens en niets menselijks is ons vreemd. In dat geval rest ons niets anders dan het wisselen van de luier. Maar onze mensen zijn liever bezig met het bedenken van oplossingen die shit voorkomen. En dat doen we net zo graag voor jou. Dus ervaar je en natte of vieze luier? Dan staan we altijd paraat om te verwisselen en om samen na te denken om het probleem te voorkomen.

En wat betreft de politici? Daar hebben we dan het democratisch proces voor om te verwisselen. Maar de tijdigheid, dat is vaak een uitdaging.

Open Line B.V.

Wij gaan niet op uw stoel zitten maar wel naast u. Om u en uw business te begrijpen. Wat wilt u betekenen voor uw klanten en waar staat uw bedrijf of organisatie voor? Wat vindt u belangrijk? Natuurlijk geloven wij in onze veilige en kosteneffectieve cloud oplossingen en diensten, de voordelen van private cloud gecombineerd met public cloud, en dat data vooral niet te ver mag reizen, maar vertrouwen begint met een klik tussen mensen. Open Line Trusted Cloud - méér dan een Cloud oplossing

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.