“Om mij hier weg te krijgen moeten ze mij met 10 paarden uit het pand trekken”

Het verschil maken. Gewaardeerd worden voor wat je doet en inbrengt in de organisatie – en niet afgerekend worden op dat wat je een keer niet goed doet. Klanten en collega’s echt verder kunnen helpen. Dat is wat Guido Scholtz (42) belangrijk vindt in een baan. En precies dát is wat hij vindt in zijn functie. “Bij Open Line werken voelt als een warme deken.”

Een grote eer

“In al die jaren in de wereld van IT ben ik gepokt en gemazeld. Toch zocht ik nog steeds naar dat ene IT bedrijf waar ik mijn ei écht kwijt kon. Toen mijn vorige werkgever drie jaar geleden vroeg of ik interesse had in een detacheringsopdracht bij een klant van Open Line, was ik dus wel benieuwd. Na een kennismakingsgesprek wist ik het zeker: dit wordt mijn kans.Het voelde als een grote eer om voor één van de grotere IT bedrijven in de regio aan de slag te gaan.”

Eindgebruiker aan de lijn

“Eenmaal aan de slag moest de versnelling een paar tandjes omhoog. Ik kreeg letterlijk het gevoel alsof ik van de Eredivisie in de Champions League terechtgekomen was. Wat een verschil in aanpak en expertise ten opzichte van mijn eerdere werkgevers! Dit was voor mij “next level”. Ik zat direct op mijn plek, dus na een jaar vroeg ik of ik niet bij Open Line in dienst kon. En zo geschiedde.”

“Natuurlijk zijn technische skills nodig om klantvragen te beantwoorden, maar soft skills zijn minstens zo belangrijk”

Complexiteit eenvoudig maken

“Ik heb graag een eindgebruiker aan de lijn die geen enkele affiniteit met IT heeft. Dan doe ik er alles aan om complexe zaken zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Maar het is ook geen enkel probleem als er een technisch vraagstuk op mijn bord terechtkomt en ik hier mijn tanden op stuk kan bijten. Leuk om samen met een leverancier of klant een oplossing te zoeken voor een complex IT vraagstuk.”

Ervaren vraagbaak

“Momenteel werken er 20 mensen bij onze servicedesk: 18 op ons kantoor in Maastricht en in 2 in Eindhoven. Twaalf end-user support medewerkers krijgen service requests binnen via ons ticketsysteem, e-mail of telefoon. De 8 technical support consultants nemen technische vraagstukken die meer tijd kosten voor hun rekening. Van Ivanti wijzigingen tot het aanpassen van Group Policies en het exporteren van gegevens via Powershell. Het is fijn om door mijn ervaring in het vak als vraagbaak te kunnen fungeren en het kennisniveau van collega’s te vergroten.”

“Als er één plek moet zijn waar ik liever ben dan thuis, dan is het Open Line”

Iedere dag uitdaging

“Het ondersteunen van klanten, op welk gebied dan ook, vind ik nog steeds enorm leuk. Behalve een ondersteunende rol hebben we namelijk ook een adviserende rol. Maakt de klant de juiste keuze of kunnen we met onze expertise toch de klant nóg verder helpen? Daarnaast haal ik veel plezier in het klaarstomen van jonge IT talenten die bij ons komen werken. Natuurlijk zijn technische skills nodig om klantvragen te beantwoorden, maar soft skills zijn minstens zo belangrijk.”

Empathie en emotie bijbrengen

“Aan die soft skills gaat vrijwel elke IT opleiding voorbij. Zo is het leren stellen van prioriteiten erg belangrijk: wat heeft er nu écht spoed? Is dat een computer die niet werkt bij een radiotherapeutisch instituut of het instellen van een nieuwe iPhone van een burgemeester? Ik vind het belangrijk om nieuwe, jonge collega’s empathie bij te brengen. Hen te leren hoe zij een klant goed kunnen begrijpen, hoe ze emotie kunnen tonen en goede vragen kunnen stellen.”

“Ik ga elke dag met een lach naar mijn werk. De sfeer is fijn en minstens zo belangrijk: we hebben de allerbeste koffie! Er zijn korte lijnen tussen de afdelingen en management en er is een luisterend oor voor iedereen. Je voelt de betrokkenheid en wordt gewaardeerd voor alles dat je doet. En welk bedrijf stuurt nog een kaart op je verjaardag?

Open Line heft regelmatig vacatures. Zou jij je ook thuis kunnen voelen in de Open Line familie en/of het team van Guido? Kijk dan eens op one vacaturepagina: https://openline.nl/over-open-line/werken-bij-open-line

Open Line B.V.

Wij gaan niet op uw stoel zitten maar wel naast u. Om u en uw business te begrijpen. Wat wilt u betekenen voor uw klanten en waar staat uw bedrijf of organisatie voor? Wat vindt u belangrijk? Natuurlijk geloven wij in onze veilige en kosteneffectieve cloud oplossingen en diensten, de voordelen van private cloud gecombineerd met public cloud, en dat data vooral niet te ver mag reizen, maar vertrouwen begint met een klik tussen mensen. Open Line Trusted Cloud - méér dan een Cloud oplossing

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.