Zien dat mijn ideeën en oplossingen tot leven komen en écht werken, geeft een kick

Al in haar vroege studententijd kwam Mirjam (29) als stagiair bij Open Line binnen. En eigenlijk is ze nooit meer weggegaan. Dat komt vooral door de grote dosis collegialiteit die ze van haar mede-Open Liners ervaart. Van elkaar leren en er voor elkaar zijn: dat geeft vertrouwen. “Je staat er nooit alleen voor.”

Interesse voor IT

“Ik heb drie broers, waarvan de oudste al jarenlang in de IT werk. Die vertelde altijd zo enthousiast over zijn werk! Als bijbaantje ben ik toen op mijn 15e op een Service Desk gaan werken en besloot ik de techniek in te willen. Eerst ging ik naar het MBO, later studeerde ik Network Infrastructure Design op Zuyd Hogeschool in Heerlen.”

“Op de werkvloer staan we altijd samen voor een klant klaar, maar ook voor elkaar”

Stage, afstuderen en aan de slag

“Tijdens die laatste studie leerde ik via een projectvak Open Line kennen. En al snel kreeg ik er een leuke stage aangeboden, dus ging ik ook echt als Open Liner aan de slag. Nadat ik mijn afstudeeropdracht bij een klant met succes had afgerond, mocht blijven. Op 30 januari 2014 studeerde ik af, en op 1 februari 2014 kwam ik in dienst bij Open Line.”

De detachering in

“Direct rolde ik de detachering in: tot begin vorig jaar werkte ik met veel plezier bij klanten van Open Line. Bij de een op de Service Desk, bij een andere klant deed ik als Netwerk Specialist meer consultancy werk. Maar ik was na een aantal jaar toe aan een nieuwe uitdaging. Gelukkig kreeg ik daar ook de ruimte voor, en maakte ik vorig jaar de overstap naar Managed Services.”

Aan de knoppen

“Nu zit ik in de operatie en zit ik echt aan de knoppen. Ik heb het best gemist om hetgeen dat ik heb bedacht, ook daadwerkelijk uit te voeren. Bijvoorbeeld bij het opbouwen van een omgeving kom je erachter of jouw idee in de praktijk ook echt werkt. En is dit de meest praktische en werkbare oplossing voor een klant? Zien dat mijn ideeën en oplossingen tot leven komen en écht werken, geeft een kick.” 

Altijd in beweging

“Open Line groeit, een organisatie in beweging. Zo hebben we net de overstap gemaakt van teams op basis van kennisgebieden, naar klantteams. Van iedere discipline zit er iemand in een klantteam. En ondanks dat we in andere teams zitten, is de samenwerking met mijn collega’s van bijvoorbeeld
Network Services op en top. 

Maar ook van mensen uit mijn eigen klantteam leer ik iedere dag. We bezitten, naast de standaard basiskennis, allemaal een eigen specialisme wat enorm leerzaam is.”

Geen standaard werkdag

“Vier dagen per week werk ik vanuit ons hoofdkantoor in Maastricht., één dag reis ik af naar ons datacenter in Landgraaf. Daar zijn altijd een aantal Netwerk Specialisten aanwezig, zodat we bij calamiteiten razendsnel kunnen schakelen. 

Werk ik op kantoor, dan ben ik de ene dag bezig met wireless, de volgende dag met firewalling, dan weer met switching. Open Line heeft niet alleen al die verschillende producten, maar we werken ook met veel vendoren. Dat maakt het werk dat ik doe divers en uitdagend. Geen dag is standaard of saai!”

Collegialiteit ten top

“Open Line is voor mij uniek in de arbeidsmarkt vanwege de collegialiteit die er heerst. Ondanks dat we in verschillende klantteams werken, of zelfs op andere afdelingen kan ik altijd met mijn vragen bij collega’s terecht. Niet alleen tijdens werktijd, maar ook daarbuiten. We staan altijd samen voor een klant klaar, maar ook voor elkaar. Je staat er nooit alleen voor. Regelmatig gaan we trouwens ook met elkaar op stap: een avondje Virtual Reality spelen bijvoorbeeld, of lekker uit eten.” 

Vrouw in de IT

“Op dit moment ben ik de enige vrouw binnen Open Line met het specialisme Network Services. Er zijn nog drie andere technische dames, en op de Service Desk werken een aantal vrouwen. Het is leuk om met hen onderling contact te hebben, maar om eerlijk te zijn maakt het mij niet zoveel uit dat ik vaak de enige vrouw ben. Op het moment dat ik ons kantoor binnen stap, ben ik onderdeel van het team. en werken we goed samen.”

Open Line B.V.

Wij gaan niet op uw stoel zitten maar wel naast u. Om u en uw business te begrijpen. Wat wilt u betekenen voor uw klanten en waar staat uw bedrijf of organisatie voor? Wat vindt u belangrijk? Natuurlijk geloven wij in onze veilige en kosteneffectieve cloud oplossingen en diensten, de voordelen van private cloud gecombineerd met public cloud, en dat data vooral niet te ver mag reizen, maar vertrouwen begint met een klik tussen mensen. Open Line Trusted Cloud - méér dan een Cloud oplossing

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.