“Bij Open Line wordt geluisterd naar jouw ambities”

Al een decennium lang is projectmanager Stijn Gloudemans (34) te vinden bij Open Line. Met hier en daar een uitdagende of internationale uitstap via een detacheringsopdracht, gaat Stijn nu voor de volgende tien jaar. Want de ambitie en drive is nog lang niet op. “Ik wil iedere dag weer een beetje beter worden in wat ik doe.”

Van horeca naar Service Desk

“Nadat ik met succes mijn afstudeeropdracht bij Open Line had afgerond, trad ik in januari 2010 officieel in dienst. De informele sfeer in combinatie met gedreven collega’s en een mooi klantportfolio sprak mij destijds enorm aan. Ik startte op de Servicedesk. Tijdens mijn studie werkte ik veel in de horeca, dus klanttevredenheid had ik hoog in het vaandel staan. Na een jaar was ik toe aan de volgende stap”

Uitstapje

“Gelukkig is Open Line een organisatie waar geluisterd wordt naar jouw ambities. Ik maakte een sprong naar de afdeling Presales, waar ik leerde functionele eisen en wensen te vertalen naar technische oplossingen. Er volgde nog een gave detacheringsopdracht bij een klant in de petrochemische industrie, waar ik mij drie jaar lang enorm kon ontwikkelen. Dit is waar ik ontdekte waar mijn kracht zat: het coördineren van projecten.”

“De rode draad in mijn carrière: ik heb alle kansen gekregen om mijzelf te ontwikkelen”

Terug naar waar het begon

“Die uitdaging ben ik toen bij Open Line aangaan: de projectenorganisatie was groeiende en er was behoefte aan extra projectmanagement. Ik ontplooide mij in twee jaar tijd tot een volwaardig en gecertificeerd projectmanager. Na nog één detacheringsklus bij het internationale Medtronic, ging ik definitief terug naar Open Line. Hier manage ik tot op de dag van vandaag interne projecten.”

Grote puzzel

“Onze projectenorganisatie houdt zich voornamelijk bezig met insourcingen (verhuizingen) en transformaties van klant ICT infrastructuren naar de datacenters van Open Line. Daarnaast speelt deze een sleutelrol in het upgraden van bestaande ICT infrastructuren. Elke dag weer is het één grote puzzel om alle projecten vlekkeloos samen te laten verlopen.”

Structuur in de chaos

“De een ervaart die puzzel als stressvol, ik zie dat als uitdaging. Zonder die dynamiek in mijn werk, raak ik heel snel uitgekeken. Puzzelstukjes op z’n plek krijgen en van chaos structuur maken: daar wordt ik blij van. Als klanten of collega’s denken dat het niet meer mogelijk is, vind ik het extra bijzonder als ik het dan toch voor elkaar krijg. Daarnaast is het mijn streven om elke dag weer een beetje beter te worden in wat ik doe.”

“Zonder dynamiek in mijn werk, raak ik snel uitgekeken”

Mooiste compliment

“Als een project eenmaal “live” gaat en de klant geen tot minimale verstoring heeft ervaren, dan is dat het mooiste compliment dat je kunt krijgen als projectteam. En een bevestiging dat de voorbereiding goed is geweest. Ik besef mij vaak dat het geen vanzelfsprekendheid is dat een project succesvol afgerond wordt. Hiervoor is grote inspanning geleverd, door elke betrokkene. Want de projecten doe ik natuurlijk niet alleen: al het technische werk wordt uitgevoerd door leden van het projectteam, waarin iedere collega zijn of haar eigen specialisme heeft.”

Work hard, play hard

“Die successen dienen erkend, maar vooral goed gevierd worden. Dat proberen we nu meer en meer te doen, samen als team. Een voorbeeld: lange dagen tijdens een migratieweekend maak ik zo aangenaam mogelijk. Ik neem mijn hond vaak mee naar kantoor, zorg dat er lekker eten is, een drankje klaarstaat en als de migratie goed is afgerond, doen we die vrijdagmiddag even samen een biertje met het team.”

“Onze bedrijfscultuur en sfeer is iets unieks: een warm gevoel dat je niet bij veel andere bedrijven zo ervaart”

Warm gevoel

“Onze bedrijfscultuur en sfeer is iets unieks: een warm gevoel dat je niet bij veel andere bedrijven zo ervaart. Om een voorbeeld te noemen: een klein bedrijf dat zo hard gegroeid is en inmiddels op 230 medewerkers zit, daar zou de directie best uit de hoogte kunnen gaan doen. Dat zie ik hier echt niet gebeuren. De directeur noem ik gewoon bij z’n voornaam en als ik een vraag heb loop ik z’n kantoor binnen.”

Open en eerlijk

“De rode draad in mijn carrière: ik heb alle kansen gekregen om mijzelf te ontwikkelen. Zowel van het management als van mijn collega’s, bij wie ik altijd terecht kon – en nog altijd kan – om open en eerlijk te sparren. Dat is de reden dat ik hier al tien jaar werk. Mijn volgende uitdaging? Ik zou wel teammanager willen worden van een multidisciplinair team. Echt mijn management skills verder ontwikkelen. Ik zou bijna willen zeggen dat alles mogelijk is binnen Open Line, dus daar zal ongetwijfeld ruimte voor zijn.”

Open Line B.V.

Wij gaan niet op uw stoel zitten maar wel naast u. Om u en uw business te begrijpen. Wat wilt u betekenen voor uw klanten en waar staat uw bedrijf of organisatie voor? Wat vindt u belangrijk? Natuurlijk geloven wij in onze veilige en kosteneffectieve cloud oplossingen en diensten, de voordelen van private cloud gecombineerd met public cloud, en dat data vooral niet te ver mag reizen, maar vertrouwen begint met een klik tussen mensen. Open Line Trusted Cloud - méér dan een Cloud oplossing

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.