“Van mijn collega’s leer ik meer dan van de theorie”

Na elf jaar een overstap maken naar Open Line, daar heeft Roy Debets (37) geen moment spijt van. Z’n collega’s zijn niet alleen gezellig, maar bieden hem ook de kans te blijven leren. Die training on the job bevalt hem goed, al zijn er ook genoeg studiefaciliteiten binnen Open Line. Oftewel: “Er is alle ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen”.

Ik was klaar voor een overstap

Na die elf jaar bij een ander IT bedrijf, was ik klaar voor een overstap. Nu werk ik al anderhalf jaar met onwijs veel plezier bij Open Line. Waar ik eerder gedetacheerd werd op locatie bij klanten, ziet mijn werkdag er nu heel anders uit. Fijn om nu die vaste basis te hebben: word je gedetacheerd, dan moet je maar net geluk hebben dat een opdracht past bij je vakgebied en interesses. Bij Open Line ben ik bezig met dingen die ik écht leuk vind”. 

Full Focus

“Op ons hoofdkantoor in Maastricht werk ik aan veel verschillende klussen voor klanten en aan ons eigen generieke platform. Het team Generic Services waar ik deel van uit maak bestaat uit een kleine dertig mensen: van iedere technologie zit er iemand in ons team. De groep van dertig is weer opgeknipt in zogenaamde focusgebieden, zoals Networking en Storage en Backup. Ik zit met nog 6 collega’s in het focusgebied Compute, waar VMware, Hyper-V en de onderliggende Cisco USC laag deel van uitmaakt. Maar we zitten momenteel midden in een transformatie”.

Organisatie in transformatie

“Van teams op basis van technologie kantelt de hele organisatie naar klantteams, gericht op een specifieke klantgroep, zoals bijvoorbeeld de zorgklanten of de overheid. Generic Services is de basis voor al die klantteams. De sfeer binnen onze teams, maar ook het contact met teamleiders, management en directie is heel informeel. Nee, moeilijk gedoe daar doen wij niet aan”

Leuke uitdaging

“Ik ben ook een tijdje focus owner geweest, oftewel groepsverantwoordelijke van onze focusgroep. Dat was heel leuk om te doen: je bent dan niet alleen met techniek bezig maar ook met overzicht houden. Wie is waar mee bezig? Wat kunnen we verbeteren in onze dienstverlening? Ook zit je de meetings voor met je teamgenoten. Die wisselende rol pakt drie keer per jaar een andere collega op”.

Nooit een standaard werkdag

“Veel van ons werk kunnen we plannen, zoals het onderzoeken van een probleem, wijzigingen uitvoeren op een omgeving of cyclisch onderhoud zoals het updaten van systemen. Maar het kan ook zijn dat je – voor je goed en wel binnen bent – naar de War Room wordt getrokken. Dan is er een dusdanig groot probleem, dat we echt alle koppen bij elkaar moeten steken. En soms zijn er onvoorziene zaken waar je ad hoc bij moet aansluiten. Iedere werkdag is dus lekker divers”. 

“Samen zetten we de schouders eronder”

Je zit nooit stil

“In ons vakgebied sta je nooit stil. Er is altijd wel een nieuw project waar ik me op kan storten en waarmee je je kennis kan uitdiepen”.

Balans tussen werk en privé

“Werken in de avonduren wordt zo veel mogelijk beperkt. Als het toch gepland moet worden, kan ik ook wel eens een ochtendje wat later beginnen. Tijd voor tijd dus. Ook met klanten proberen we ons werk binnen kantoortijd te plannen. Dat kan vaak prima einde dag of juist vroeg in de ochtend”.

Learning on the job

“Sinds ik bij Open Line werk ben ik pas echt met Hyper-V technologie in aanraking gekomen. Wij hebben een fikse Hyper-V omgeving, dus daar heb ik mij flink in moeten verdiepen. Hoe ik dat deed? Learning by doing. De kennisdeling tussen collega’s onderling is heel goed, want je leert onwijs veel van elkaar. Als je ergens niet uit komt, vraag je een collega om even aan te sluiten en pak je het samen aan. Daar leer je een hoop van, misschien wel meer dan van de theorie”.

Op de groei

“Technische kennis kun je altijd blijven uitdiepen. Gelukkig is er alle ruimte om die ontwikkelingen te maken. Met een Performance Management Systeem houd je samen met je leidinggevende via een plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprek die ontwikkeling scherp in de gaten. Ook zijn er verschillende studiefaciliteiten, zoals het online portal Good Habitz. Daar train je niet je technische kennis, maar juist je social skills. Denk aan een korte training over hoe je voor je zelf op moet komen. Heel waardevol”.

We zoeken regelmatig nieuwe collega’s. Zou jij je bij de Open Line ‘familie’ thuis kunnen voelen? Kijk dan eens op onze vacaturepagina: https://openline.nl/over-open-line/werken-bij-open-line

Open Line B.V.

Wij gaan niet op uw stoel zitten maar wel naast u. Om u en uw business te begrijpen. Wat wilt u betekenen voor uw klanten en waar staat uw bedrijf of organisatie voor? Wat vindt u belangrijk? Natuurlijk geloven wij in onze veilige en kosteneffectieve cloud oplossingen en diensten, de voordelen van private cloud gecombineerd met public cloud, en dat data vooral niet te ver mag reizen, maar vertrouwen begint met een klik tussen mensen. Open Line Trusted Cloud - méér dan een Cloud oplossing

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.